Κείμενο της συνέλευσης “Tierra y Libertad Τούμπας” ενόψει της ΔΕΘ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Έναν χρόνο πριν, αντιλαμβανόμενοι το κινηματικό κενό στην πόλη της Θεσσαλονίκης σχετικά με τη λεηλασία και την κερδοσκοπική εκμετάλλευση του φυσικού περιβάλλοντος, δημιουργήσαμε τη Συνέλευση Tierra y Libertad Τούμπας, λειτουργώντας σε διασύνδεση με άλλες ομάδες και άτομα που δραστηριοποιούνται κατά τόπους (κυρίως στον βορειοελλαδικό χώρο).

Η υλοποίηση των “επενδυτικών σχεδίων” για εξόρυξη πρώτων υλών, μεταφορά καυσίμων & παραγωγή ενέργειας επιφέρει ανεπανόρθωτη καταστροφή στα τοπικά οικοσυστήματα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ίδια μας την επιβίωση.

Αρνούμαστε την επιβολή του μοντέλου ανάπτυξης που με βεβαιότητα θα οδηγήσει σε ένα μέλλον μαύρο και αφιλόξενο, στο οποίο η γη περιχαρακώνεται για βιομηχανική χρήση, το νερό & ο αέρας δηλητηριάζονται από τα πάσης φύσεως απόβλητα.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο ενόψει της ΔΕΘ, υπερασπιζόμενοι τα δάση από τις εξορύξεις μετάλλων, τη θάλασσα από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, τα βουνά από την εγκατάσταση αιολικών πάρκων, τα ποτάμια από την εγκατάσταση υδροηλεκτρικών φραγμάτων, τη γη από τη διέλευση αγωγών μεταφοράς καυσίμων.

Σας καλούμε σε κοινούς αγώνες, διεκδικώντας το δικαίωμα του αυτοκαθορισμού των αναγκών μας, για μια ζωή που αξίζει να τη ζήσεις.

Συνέλευση Tierra y Libertad Τούμπας
Σεπτέμβριος 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *