2η Διακήρυξη της Συνέλευσης Καβάλας για Γη & Ελευθερία

Η ανοιχτή συνέλευση Καβάλας “Γη & Ελευθερία” δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 ύστερα από την συνάντηση κινημάτων στο Δεκαήμερο των Σκουριών που πραγματοποιήθηκε στο αρχέγονο δάσος της Χαλκιδικής μεταξύ 27/7 και 5/8/18.

Με τις επιθέσεις των εταιριών στο περιβάλλον να αυξάνονται και την ταυτόχρονη απομόνωση των κοινωνικών εγχειρημάτων, διαπιστώθηκε στη συνάντηση των Σκουριών ότι ο συντονισμός ομάδων και ατομικοτήτων που ασχολούνται με περιβαλλοντολογικά και ενεργειακά θέματα είναι πιο αναγκαίος από ποτέ.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα των έως τώρα δράσεων, σε συνδυασμό με την αρνητική τροπή των γεγονότων όσον αφορά τα ενεργειακά και περιβαλλοντολογικά θέματα της περιοχής μας, μας οδήγησαν να θέσουμε μερικούς βασικούς κανόνες για τη θεμελίωση μιας σταθερής πολιτικής και συνειδησιακής βάσης. Έτσι και στην Καβάλα, κόσμος με διαφορετική πολιτική ιδεολογία και δράση, αλλά με κοινό σκοπό την ανάγκη της δικτύωσης έφτιαξε την “Γη και Ελευθερία, Συνέλευση Καβάλας”.

Απαλλαγμένοι από τον ιό της κομματικοποίησης και της ιδεολογικής καθήλωσης και με άξονα την άμεση δημοκρατία και την οργάνωση από τα κάτω, η Συνέλευση της Γ&Ε λειτουργεί ανοιχτά, χωρίς ιεραρχίες και φυσικά μακριά από φασίστες. Μέσω οριζόντιων διαδικασιών οι αποφάσεις παίρνονται ομόφωνα και δεσμεύουν τη συνέλευση Γ & Ε, χωρίς να στερείται το δικαίωμα αυτόνομης δράσης ή διαφορετικής προσέγγισης από τις ομάδες ή άτομα που συμμετέχουν στη συλλογικότητα.

Η κοινωνία πρέπει να μπορεί να αποφασίζει βάση των συλλογικά διαμορφωμένων αναγκών της, να αντιλαμβάνεται την ενέργεια ως αγαθό και να ορίζει η ίδια την κοινωνική διαχείριση της. Να διεκδικήσουμε και πάλι τον δημόσιο χώρο που μας στερούν κάθε μέρα και περισσότερο οι εταιρικές κυβερνήσεις και οι ενεργειακές τους πολιτικές. Ενάντια στο φαντασιακό της «αέναης ανάπτυξης» και με γνώμονα την άμεση δημοκρατία προτάσσουμε την αρμονία με την φύση για να αποτραπεί η καταστροφή και η λεηλασία της φύσης και της κοινωνίας.

Γη & Ελευθερία – Συνέλευση Καβάλας

[ www.facebook.com/groups/747341755658986 ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *